Priser


Kort om vedlikehold og reparasjon

Nærmest alle mennesker i dag enten kjører bil eller har et ønske om det. Det er rett og slett fordi bilene er våre beste venner. Så lenge det er innenfor et par timers kjøretur, så kan vi dra akkurat hvor vi vil en hvilken som helst dag. Den luksusen hadde en ikke før. Bodde din familie, dine beste venner eller andre du skulle møte selv bare i en annen bydel, så var det slettes ikke sikkert en skulle gå over dit. For å forstå hvordan disse menneskene følte det, så er du kanskje nødt til å oppleve at bilen blir satt i sjakk matt. Det skjer med mange under ulykker. Faktisk er nok ulykker litt mer vanlige enn de vi tror. Dersom du graver dypt nok, så har du nok vært borte i en. Det sureste er dog ofte kostnader på reparasjoner, så sant alle overlever helt fint.

 

De dyreste kostnadene

Ved en krasj så er det sjelden det øyet ser som er kostnadene. Vi tenker kanskje umiddelbart på bulker, riper i lakken og deler som har dettet av. Allikevel er disse bare mindre kostnader. Det koster tilnærmet ingenting å fikse bulker og riper. Dessuten er delene som faller av ofte bare plast. Kostnadene relaterer heller til de skadene som blir påført for eksempel batteriet og dyrere utstyr. Om det er en frontkollisjon for eksempel kan store deler av motoren utsettes for en trøkk som ødelegger dens evne til å fungere. Samtidig vil også airbagen forhåpentligvis utløses for å beskytte deg. Dette er en dog et avansert verktøy for beskyttelse, og få innser akkurat hvor dyr en airbag er. Den kan ikke bare pakkes sammen og kastes tilbake hvor den kom fra. En ny airbag kan koste flere tusen kroner og den skal også installeres i henhold til gode sikkerhetsrutiner.

 

Invester i godt vedlikehold

Selv om ingen av de ovennevnte reparasjonene relaterte til dårlig vedlikehold, så finnes det mange eksempler på dette. Et av de kanskje klareste er folk som ignorerer rust. Da sprer den seg raskt og blir bare enda dyrere. Det samme gjelder andre mindre justeringer som bilen går igjennom på vedlikehold. Her har folk flest ikke en anelse om hva som egentlig foregår bak kulissene. Tross at verkstedene tar seg betalt, så sparer de deg ofte for flere tusenlapper fremover når du er på service. Det er derfor helt essensielt å investere i godt vedlikehold. Det holder din trygghet ved like, men det bidrar også til å redusere kostnadene i fremtiden. For dersom du lar bilen stagnere, så blir bare reparasjonskostnadene enda verre i fremtiden. Det koster å ha bil, og da spesielt å reparere og vedlikeholde. Sistnevnte er dog helt essensielt dersom du vil redusere førstnevnte!