Bilservice


Hva god bilservice betyr for deg

Hvert eneste år blir vi oppfordret til å kjøre bilen på bilservice, om enn ikke oftere. For mange er dette en stor irritasjon, da helst grunnet kostnader. Det koster både tid og penger å kjøre opp til verkstedet, og vi vet av erfaring at det er langt fra gratis å vedlikeholde bilen. Bilservice kan fort koste endel, og kanskje tenker de fleste av oss at det ikke er nødvendig. Dette er derimot en farlig mentalitet å begi seg ut på uten å undersøke emnet ytterligere i dybden. Det er fordi bilservice er så mye mer enn en annen inntekt for bilverkstedet.

 

Bygg trygghet

Bilservice kan fort bli ansett som enda en utgift i et unødvendig stort budsjett, og det er lett å beskylde verkstedet for dette. Allikevel må vi innse at dette er ekspertene vi snakker om her. Der vi står og surmuler, så anbefaler eksperter oss å gjøre dette arbeidet. Da er det lurt å stille seg selv spørsmålet om hvorfor. Det har seg tross alt sånn at hundretusener av nordmenn begir seg ut i trafikken hver eneste dag. Hvordan skulle dette ha sett ut dersom samtlige, hvorav kun en bitte liten brøkdel kan noe om bil, skulle ta fatt på oppgaven det er å ta vare på egen bil. De færreste vet i det hele tatt noe om bil generelt, også forventer en plutselig at en skal vite alt om servicen også?

Det å la ekspertene ta seg av problemet skyver ansvaret over på dem. Det er greit, fordi de vet hva de holder på med. Enten du kjører alene for det meste, eller med en bil spekket full av barn, så er det viktig og ansvarlig å investere i vedlikehold. Dette handler først og fremst om sikkerhet og trygghet. Du vil nok hverken at noe skal skje med deg, dine barn eller til og med de rundt deg i trafikken. Da skylder du deg selv og alle andre å investere i god bilservice. Det er kanskje ikke en artig regning nå, men det er viktig for fremtiden!

 

Hva gjør de så på service?

Det er så ufattelig mange ting som blir gjort på bilservice at en ikke kan liste alle sammen. Alle prosessene handler langt i fra om sikkerhet og trygghet ene og alene. Et eksempel på noe alle verksted gjør er å sjekke trykket i dekkene. Er det for lavt kan de fylle for deg eller anbefale deg å fylle. De vil også sjekke hvor slitte dekkene er. Dette er noe de færreste av oss tenker over, men slitte dekker kan være farlige å kjøre på fordi de ikke har nok grep. Videre kan mekanikerne sjekka olja, som er essensiell for at bilen skal kjøre videre.

En service kan også handle om noe du har forespurt. Kanskje ønsker du deg nye dekk eller nye felger for å forlenge livet på bilen. Du kan også ønske deg nye vindusviskere, men disse er det langt fra alle som vet hvordan skal settes på. Det finnes et hav av mulige ting en kan forespørre verkstedene om å fikse. Husk derimot på at de kun fikser alt det essensielle, og de spør deg rett ut om hva du ønsker skal bli gjort utover det. Dersom de ikke nevner det du ønsker betyr det ikke at det ikke er viktig, men det kan heller bare bety at de prøver å være respektfulle. Spesielt hva gjelder oss nordmenn, så liker vi jo tross alt ikke å bli presset ting ned i halsen på.

 

Husk på dette neste gang

Så neste gang du står ovenfor en mekaniker, ikke tenk på han som en bruktbilselger. Han vil mest sannsynlig kun ditt beste og får ingen provisjon for ekstra vedlikehold du gjør. Han vil bare at du skal være trygg. Ved god bilservice sparer du deg dessuten for fremtidige kostnader. Velg derfor god bilservice i fremtiden nå som du vet hvorfor det er så viktig.