Bilverksted


Innsiden av et bilverksted

Når vi leverer bilen på verksted er det nok mange som nærmest er så naive at de tror magi foregår bak kulissene. Det er fordi de færreste av oss vet noe om bilen. Dette er rett og slett en så spesialisert bransje at selv de mest mandige mannfolka må bukke under. Her trengs det ofte en god mekaniker og en rekke forskjellige verktøy. Men hva er det som egentlig befinner seg på innsiden av verktøy og maskiner? Det kan fort vært spennende å ta en nærmere titt på akkurat dette.

 

Alle verktøy i skuffen

Først og fremst, om du har satt foten innenfor et verksted, så har du helt garantert sett alle hyller, benker og oppbevaringsenhetene som befinner seg i rommet. Et bilverksted er fullt av dette rett og slett fordi kravet etter verktøy er så stort. Selv på den samme delen, for noe så enkelt som vindusviskere for eksempel, så kan det være forskjellige krav til verktøy. For det utrente øyet kan det være vanskelig å se hvordan en mekaniker her kan ha oversikten, men det er altså disse enhetene som organiserer verktøyene. Inne i disse og hengende på disse finner du nærmest alle verktøy i universet. Her finnes skiftenøkler i alle størrelser, skrujern, flatjern, hammere, jumpstart kabler, jekker, og en rekke andre verktøy. Det finnes nærmest garantert i tillegg verktøy her som du aldri har hørt om.

Disse er dog alle essensielle i den prosessen det er å fikse din bil. Grunnet nettopp dette kan de færreste fikse egen bil. Selv om en skulle vite hva som var galt og hvordan en skulle fikse det, så måtte en i mange tilfeller hatt tilgang på helt ekstreme mengder verktøy. Det finnes dog noe som er enda vanskeligere å få tilgang på og som virkelig setter spikeren i kista. Dette er de mange maskinene som et verksted innehar.

 

Maskinene som hjelper til

Et verksted er spekket med maskiner de færreste av oss kunne gjettet hva gjorde. De kanskje mest åpenbare er maskiner som løfter biler i været og naturligvis høytrykksluft for å fylle på dekkene. Verkstedene har også maskiner som tar av dekkene kjapt og enkelt dersom du skulle ønske hjelp med dekkskiftet. Et annet godt eksempel på en type maskin eller hjelp verkstedene har er «gropene» vi ser. Kjører du bilen over, så kan hjulene stå på hver side mens understellet blir lett tilgjengelig fra denne gropa i gulvet. Da kan mekanikeren få meget god tilgang der han trenger det. Dessuten skal vi ikke glemme den kanskje aller viktigste maskinen. Bilene i dag er så avanserte at vi kan feilsøke de. Mekanikeren kjører bilen gjennom et datasystem som kan registrere feil, og med ett kan mekanikeren få fikset disse. Da trenger de ikke se gjennom hver eneste lille millimeter, eller vente på at du skal rapportere en feil.

 

Det er derfor du bruker dem

Det er ingen tvil om at verktøyene innehar mange nyttige verktøy og maskiner. Det er fordi vi alle har et krav til at bilene våre skal fungere. Det spiller ingen rolle hvem du er lenger, bilen er noe du er avhengig av og har benyttet deg av. Derfor er det godt å ha verkstedene som en sikkerhet. Enten det er verktøy eller maskiner, så har de akkurat det utstyret din bil trenger litt kjærlighet fra.